تاریخچه مرکز
امروزه طب پیشگیری، در کنترل بیماریها ارزشی برابر یا حتی بیش از درمان دارد. در این رابطه پیشگیری از بیماریهای زنان جایگاه ویژه ای دارد، زیرا زنان نه تنها نیمی از جامعه را تشکیل میدهند بلکه نقش اساسی در ثبات حفظ سلامت جسم و روان جامعه دارند. بدین منظور و با توجه به اینکه یکی از استراتژی ها و سیاستهای کلی برنامه توسعه کشور در بخش تحقیقات " گسترش تحقیقات از طریق ایجاد مراکز تحقیقاتی است" لذا ایجاد مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماریهای زنان امری بسیار ضروری به نظر می رسید.
بدین منظور مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماریهای زنان پس از طی تلاش مستمر، درفروردین ماه 1394 در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (واقع در بیمارستان امام حسین (ع)) راه اندازی شد. از فعالیتهای این مرکز می توان به برگزاری سمینارهای مربوط به غربالگری و بیماریهای زنان، برگزاری کلینیک مشترک سرطانهای زنان، چاپ مقالات و تألیف کتب مرتبط با بیماریهای زنان ومامایی و.... است. امید است تحقیقات به سمتی سوق یابد که بانوان ایرانی بتوانند با راهنمایی پزشکان ومسؤلین امور بهداشتی، اطلاعات مورد نیاز در زمینه حفظ سلامتی خود و نحوه تشخیص زودرس بیماری، درمان به موقع و پیشگیری از عود بیماری را کسب کنند.
اهداف مرکز:
این مرکز همچنین با موارد مشروحه ذیل سعی در تسهیل اطلاع رسانی، جلب مشارکت عموم و افزایش کیفیت ارایه خدمات دارد:
برگزاری سمینارها و کارگاههای آموزشی برای متخصصان
راه اندازی و غنی کردن سایت اینترنتی مرکز (ویژه متخصصان و عموم به تفکیک)
تهیه پمفلت های آموزشی برای بیماران و عموم در راستای افزایش آگاهی عموم در زمینه پیشگیری و درمان بیماریهای زنان
ایجاد محیط های گفتگو وتبادل اطلاعات تخصصی و ایجاد امکان طرح سؤالات از طرف مردم در سایت
انتشار مجله و کتاب در زمینه پیشگیری از بیماریهای زنان
مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری های زنان در راستای دستیابی به اهداف فوق و ارتباط با جامعه بین الملل علاقمند به همکاری با سایر مؤسسات پزشکی فعال در زمینه بیماریهای زنان در سراسر کشور و همچنین مراکز تحقیقاتی و پزشکان مرتبط با این موضوع در سراسر دنیا می باشد تا از این طریق به اهداف فوق دست یابد و از کلیه برنامه های تحقیقاتی، آموزشی و درمانی مرتبط با بیماریهای زنان حمایت می کند.